Mijn favoriete antagonist.. Het eerste wat in mij opkwam was uiteraard GLaDOS van Portal 1 & 2 en Joker van Batman, maar toch kies ik voor Vaas Montenegro van Far Cry 3 en Handsome Jack van Borderlands 1 & 2.

Schermafbeelding 2014-07-24 om 19.15.15

Vaas is gewoon gestoord, maar dan ook echt. Wat een weird ass badguy! Hij heeft waanzinnige dialogen in de game. De voice-acting van deze gestoorde piraat is super tof gedaan door Michael Mando. Vaas had gekke mood swings en die maakten hem zeer interessant. Zijn persoonlijkheid en psychotische aanvallen maken hem een van mijn favoriete schurken. Ik zal geen spoilers weggeven, maar ik wou hem echt de hele game door killen. “Have I ever told you the definition of insanity?”

handsomejack

De tweede is Handsome Jack. De schurk uit Borderlands 1 en 2. In het begin haat je Jack voor wat hij de Vault Hunters heeft aangedaan, maar naarmate de game vordert, krijg je steeds meer medelijden met Handsome Jack. Het blijft zeer interessant want na een tijdje besef je je dat zijn verhaal gelogen is, waardoor je alleen maar meer haat voor hem krijgt. Zijn echte verhaal is vreselijk. Jack is een van de belangrijkste personages in Borderlands en dankzij zijn verhaal is Borderlands echt een van mijn favoriete games! 

Wie is jouw favoriete antagonist?