Een onderschatte game. Dat is zonder twijfel toch echt Animal Crossing!

AnimalCrossing

Eind november kreeg ik een Nintendo 3DS van een maatje in mijn handen gedrukt waarop ik Animal Crossing mocht spelen. Ik had al eens eerder van de game gehoord en was super benieuwd, maar ik had geen 3DS of Wii om hem uit te kunnen proberen. Voor een tijdje liep ik rond in het dorp van mijn vriend, maar ik begreep er bar weinig van en wist echt niet wat de bedoeling was. Desondanks dat ik er weinig van snapte, vond ik het wel heel leuk en nadat ik twee weken lang heb getwijfeld, heb ik toch speciaal voor Animal Crossing: New Leaf een zwarte 3DS XL aangeschaft. En ik heb geen moment spijt gehad! Wat een super schattige, leuke, veelzijdige, leerzame en oneindige game!

animalcrossinggifanimalcrossing12

De game ziet er simpel en best kinderachtig uit. Je bent de burgemeester van een dorpje waar allerlei schattige figuurtjes wonen zoals bijvoorbeeld een boze beer en een vrolijk konijntje. Toen ik eenmaal begon met spelen heeft het zeker zo’n drie weken geduurd voordat ik iets anders ging doen (ja, serieus! Ik heb CoD met rust gelaten!). Overal waar ik was, liep ik samen met mijn 3DS. Er zijn een aantal dingen die je kan doen in je dorpje. Van fossielen graven tot visjes vangen en van boompjes hakken tot fruit verzamelen. Je verdient geld door bijvoorbeeld vissen te verkopen en daarmee kun je vervolgens bij een makelaar je eigen huis upgraden of meubelen kopen. Het is een beetje zoals bij de Sims waarbij je telkens je huisje aan het verbouwen bent en geloof me, dat is echt suuuper tof!

animalcrossingmulti

Wat ik ook érg leuk vind is dat er een multiplayerfunctie in zit. Je kan drie vrienden uitnodigen en dan samen op pad gaan. Wat het verslavend maakt is dat er vaak toernooitjes en ‘speciale’ dagen zijn. Op Valentijnsdag krijg je bijvoorbeeld een speciale liefdesstoel – een limited item dat alleen die dag in het spel te behalen is. Met kerst, Nieuwjaar en vele internationale feestdagen zijn er extra spelletjes te doen, items te winnen en is er in het spel veel plezier te beleven! Het ziet er misschien kinderachtig uit, maar het heeft meerdere lagen waardoor het best pittig is om veel te kunnen bereiken in het spelletje.

Wat vind jij een onderschatte game?