Mijn guilty pleasure video game is zeker weten Viva Piñata!

dag4vivapinata

Altijd als mensen vragen welke games ik veel gespeeld heb, is Viva Piñata een game die ik oversla en niet durf te vertellen. Ik schaam me er namelijk een beetje voor.. Toch heb ik vele nachten urenlang en non-stop achter elkaar deze kleurrijke en schattige game gespeeld. Ik vind Viva Piñata vooral leuk omdat het zo’n ontzettend hoog schattigheidsgehalte heeft. De Piñata’s zijn zoooo vreselijk cute. Telkens als er een nieuwe Piñata in mijn tuintje komt wonen, hoor je mij heel hard ‘Aaaahww’ roepen en smelt ik een beetje van binnen.

vivapinatabiggetje

Het verhaal speelt zich af op een groot, magisch Viva Piñata – eiland waar een aantal mensen wonen. Er loopt een grote boze professor rond, maar er woont ook een vrouwtje dat een winkeltje heeft, er is een postbode en er zijn nog een aantal andere personages die je helpen. Je leert Leafos, de dochter van de bekendste tuinier van het Piñata-eiland, kennen zodra je de game start. Zij geeft je een verwaarloost stuk grond en dat wordt het plekje waar je een tuintje mag gaan houden. Zodra je met een schep aan de slag gaat en de grond vruchtbaar maakt, trek je al snel de eerste piñata’s aan, namelijk wormpjes. Daar blijft het niet bij, want vogels zijn gek op wormen! Zodra er vogels op bezoek komen en de wormpjes hebben gegeten, komen de vogels ook in je tuintje wonen. Net zoals bij Pokémon heb je een boekje waarin je zo veel mogelijk piñata’s wil verzamelen. Niet alle soorten kunnen tegelijkertijd in je tuin wonen, dus je zult keuzes moeten maken. Er zijn meer dan zestig soorten die allemaal verschillende eisen hebben. Een krokodil wil graag eenden als voer en veel water in je tuin, maar een kameel komt pas in je tuintje wonen als er veel zand ligt.

Slechte viva pinata

De grote boze professor en zijn rode gemene vervelende hulpjes komen soms ongevraagd op bezoek in je tuintje en laten dan stiekem zure snoepjes achter om je piñata’s te vergiftigen. Als een piñata er eentje eet, moet je snel de dierenarts van het eiland, dokter Patch, bellen en hij komt dan je piñata’s redden! Door verschillende opdrachten te volbrengen en steeds meer piñata’s te verzamelen, word je een steeds betere tuinier en wordt je tuin ook steeds groter. Viva piñata is zéér verslavend en heerlijk om lekker onderuit gezakt op de bank te spelen.

vivapinata

Ook is er een party game van Viva Piñata: Viva Piñata – Party Animals. Het heeft niets te maken met het houden van een tuintje of Piñata’s verzamelen. Het zijn allemaal leuke kleine mini games. Zo zit er een soort van Mario Kart in en zitten er allerlei andere games in die oprecht leuk zijn om een avondje te spelen met vrienden! (Voor de 18+ers, ideale drankspelletjes! ;-)

Wat is jouw guilty pleasure game?