TOM NOOK! Grrrrr. Ik heb het bij dag 3 ook over Animal Crossing gehad. Er zijn een aantal andere karakters in videogames die erg irritant waren, maar Tom Nook steekt er met kop en schouders boven uit!

dag6tomnook

Wat een vervelende oplichter is dat! Tom is de makelaar in Animal Crossing: New Leaf. Zodra je het spel start en je net in je dorpje aankomt, is hij een van de eerste karakters die je ontmoet. Hij is erg aardig en je hebt het idee dat je er een goede vriend bij hebt gekregen. Tom helpt je aan een huis, maar je moet wel een lening afsluiten om het huis te kunnen financieren. Dagen lang moet je hard werken om geld bij elkaar te sprokkelen zodat je Tom kan afbetalen. Zodra je in zijn winkeltje komt, loopt hij altijd heel irritant achter je aan. Het doet me altijd denken aan iets wat ik best vaak meemaak tijdens het winkelen. Dan kom ik een winkel binnen en vraagt een medewerker “Kan ik U helpen?” . Dan zeg ik duidelijk nee, maar toch blijft diegene de hele tijd naar je kijken. Brrr, ik haat dat! Tom geeft je in het spel precies dat gevoel.

tomnook2tomnook

Als je je eerste lening hebt afbetaald en je je huisje wil upgraden, moet je weer een lening bij Tom afsluiten. De eerste paar keren dat je wil upgraden is het nog wel te doen, maar het wordt op een gegeven moment zoooo vreselijk duur dat het haast onbetaalbaar wordt! Tom is een oplichter en een van de meest vervelende personages die ik ooit in een videogame ben tegengekomen. Hij is zo’n vervelende autoverkoper, een bankier die oplicht en een vieze backstabber in één. Hij doet alsof hij je beste vriend is, maar zadelt je op met een dik negatief banksaldo.

Wie vind jij de meest irritante karakter die je in een videogame bent tegengekomen?