Ook dit jaar ben ik weer richting Keulen vertrokken om aanwezig te zijn bij een van de grootste gamebeurzen van Europa, Gamescom 2014! Samen met chaffeur @ArjandotOrg, @ChunkrGames en lieve @WouterVdVaart gingen we woensdagochtend om 6uur(!) vanuit Laren naar ‘t gamersparadijs in Duitsland. Voor twee (volle) dagen tussen alle heerlijke (stinkende) gamers de nieuwste games checken. Awesome!

gamescom1

Rond ongeveer half 10 waren we al in Keulen en dus precies op tijd voor de beurs! We verzamelden met heel team DDG voor de ingang en konden al snel naar binnen. Op woensdag is de beurs geopend voor de pers en voor zakenmensen en dus niet voor het grote publiek. Als je in GamesCom-bezoekers denkt, was het redelijk rustig. Als eerst liepen we naar de hal waar League of Legends zich deze keer bevond. Het eerste wat je zag was deze megaaa Baron Nashor!

gamescom

Daarna gingen we door naar het zakelijke gedeelte waar alle persruimtes van uitgeverijen waren. We hadden een afspraak bij Activision waar we rustig in een privéruimte Call of Duty Advanced Warfare mochten spelen! En dat was zoooo gaaf. Ik kreeg meteen een Xbox One controller in m’n handen geduwd en mocht toen als eerst een potje Uplink spelen. We kregen de tijd om alle nieuwe onderdelen,  zoals de exo abilities, te ontdekken, een custom class naar wens te maken en er eens even goed voor te gaan zitten. Ik heb een aantal potjes hardpoint en CTF gedaan, maar ook de nieuwe gamemodus Uplink kunnen doen! Vooral bij CTF  is de Exo Cloak super handig. Onzichtbaar worden als je de vlag gaat pakken is ideaal. Ik moest erg wennen aan de soort van ‘double jumps’ en de extra boosts die je hebt als je springt of slide. De verschillende maps die ik heb gespeeld, waren klein tot middelmatig qua grootte. Op zich prima, maar het wordt alleen flink wennen aan de hoogteverschillen. Iets wat ik juist tof vond van maps bij BO2 (mijn favoriet) is dat het grotendeels gelijkvloers is. Ik ben dus benieuwd! Het voelt allemaal erg nieuw en snel, maar ik moet zeggen dat ik zeer positief verrast ben!

heroesofthestorm

Ik heb eigenlijk maar bizar weinig foto’s gemaakt van de beurs zelf. Het zijn allemaal gigantische hallen die helemaal vol stonden met stands van verschillende uitgeverijen. Hierboven is een stand van Heroes of the Storm, een game die ik graag had willen spelen. Wouter en Revé hadden er een afspraak voor, dus het was zonde om er voor in de rij te gaan staan. Hopelijk kan ik snel eens de bèta uitproberen!

LeagueStage

Hier zie je de mega league stage waar Challenger potjes gespeeld werden. Dit was super vroeg in de ochtend, vandaar dat het nog helemaal leeg was! Jammer genoeg had ik dit jaar geen tijd om live een potje mee te maken, al lijkt me dat wel heel erg leuk!

CallofDutyAW

Dit was de CoDAW-stand op de normale beursvloer. Er was een super toffe stage binnenin waar toernooien werden gehouden. Aan het einde van de dag kregen we daar ook nog heerlijk te drinken en hapjes, en mochten we toen ook met een selectief gezelschap (terwijl de beurs al gesloten was) nog even gamen! Er stonden serieus meer dan 100 Xbox One consoles. Zo bizar om te zien, maar super gaaf!

Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad dit jaar en het was ook super leuk om samen met m’n vriendje op zo’n grote beurs te zijn. Nu ik terugkijk baal ik er wel van dat ik niet veel foto’s gemaakt heb. Het was ook super leuk dat we na de beurs optrokken met TeamDDG en heerlijk hebben gegeten in het centrum van Keulen.

Ben jij er dit jaar geweest? Lijkt het je leuk om een keer te gaan om zelf zo’n groot spektakel mee te maken?