Ongeveer anderhalve maand geleden ben ik begonnen met het spelen van League of Legends! Ik vind het een onwijs tof spel en lijkt me erg leuk om het goed te kunnen beheersen. Daarom leek het me een leuk idee om jullie mee te nemen in mijn Road to Diamond. Dat is natuurlijk een grapje! Je moet maar net het inzicht hebben en dan duurt het alsnog jaren! (Ik ben trots op mijn vriendje want die heeft net weer Diamond V gehaald!) Op mijn blog wil ik mijn bevindingen en tips met jullie delen.

Level22

Op dit moment ben ik level 22. Ik heb een heel leuk groepje waarmee ik bijna dagelijks wel te vinden ben in Summoner’s Rift. We spelen vooral normal 5 tegen 5 potjes, maar wisselen het af met ARAM (All random, all mid) in Howling Abyss. Mijn LoL-maatjes leggen me van alles uit over de champions, leren me wat ik moet doen en zijn me eigenlijk aan het trainen een goede LoL-speler te worden. ^^

Tristana – bot ADC
tristana

Ik heb de laatste weken vooral de ADC-rol op me genomen met Tristana. Omdat ik nog erg weinig over de game weet, vind ik het fijn dat er iemand is die me ondersteunt (de supp) en me via Skype direct aanwijzingen kan geven. Als ik top of mid zou staan, zou niemand zien wat ik doe en is tips geven toch iets lastiger. En het voelt voor mij nu nog zo alleen. :-P Op dit moment is Tristana zeer sterk, maar volgens mij wordt ze in de volgende update wat zwakker gemaakt. Ik vind het super fijn om met haar te spelen omdat je met haar W-vaardigheid zo makkelijk weg kan komen uit fights en al helemaal als je flash ook gebruikt. Ook haar ult is super handig omdat je daarmee mensen weg of onder een tower kunt duwen.

Ashe – bot ADC
Ashe

Er werd mij afgeraden om Ashe aan te schaffen. Deze champion blijkt niet zo sterk te zijn en wordt de laatste tijd niet veel gespeeld. Toen we van de week een potje ARAM deden kreeg ik Ashe als champion en kon ik het niet laten om met haar eens een potje te spelen en dat ging echt super goed! Haar Q is handig omdat je daarmee mensen kunt vertragen en haar ult is vreselijk sterk! Ik heb al een aantal keer haar enchanted crystal arrow gewoon voor de grap (yolo) over Howling Abyss laten gaan. XD Na dat toffe potje kon ik het niet laten om haar te kopen en daar heb ik geen spijt van gehad want ze speelt fijn! :D

Shyvana – top
Shyvana

Laatst kreeg ik wel een tip om me ook op andere lanes te richten. Het is op zich handig als je één lane beheerst, maar je moet de andere lanes ook voldoende kennen. Shyvana was free to play en het leek me leuk om haar eens te proberen. Ik heb toen met Shyvana in de top lane gespeeld en dat beviel me eigenlijk heel goed! Los van het feit dat ze er super awesome uit ziet als je haar ult gebruikt, ze verandert dan namelijk in een draak, vind ik haar abilities ook heel nice. Ik heb haar nog niet gekocht, maar ik overweeg wel dat snel te doen want ik mis haar wel een beetje!

Met welke champion zijn jullie begonnen? En heb je misschien nog tips voor mij? :-)