Tech talk #1! Ik heb door de jaren heen een flinke verzameling van gadgets/consoles/games opgebouwd. Bij ‘Tech talk’ vertel ik jullie mijn ervaringen met de producten, maar vertel ik ook welke persoonlijke waarden die producten voor mij hebben. Vandaag mijn eerste console, de NES (Nintendo Entertainment System)!

NesNintendo

Ik was laatst bij mijn ouders op bezoek en check wat ik daar vond! Mijn oude NES (Nintendo Entertainment System).. Zo tof! Ik heb een flink aantal games voor de NES, alleen heb ik echt geen idee waar ze zijn.. Misschien ergens bij mijn ouders op zolder in een oude doos. Wel heb ik Ducktales, Darkwing duck en Mario/Duckhunt gevonden. Ergens heb ik ook nog een stapel met games als Kirby, Mario3 etc.

Dit is mijn allereerste console! Volgens mij was ik vijf jaar oud toen ik ‘m cadeau kreeg van mijn neefjes. Hij deed het niet meer, maar mijn vader is super handig met PC’s en technische dingetjes, en wist hem weer aan de praat te krijgen. Ik mocht er vroeger niet heel veel op spelen en al zeker niet alle spelletjes. Duckhunt was er daar één van. Bij de NES zit een oranje pistool, een soort controller waarmee je op je scherm moest richten en zo vijanden kon afknallen. Bij het spelletje Duckhunt moest je vogels uit de lucht knallen. Mijn ouders vonden mij daar toen veel te jong voor, dat vond ik wel jammer. :-P

Ik sloot ‘m laatst aan en de NES doet het nog steeds! Ik heb een paar levels Mario gespeeld en dat was echt super leuk om weer te doen. Toevallig kwam ik deze leuke video tegen gemaakt door Anthony Veloso en het leek me leuk om die met jullie te delen. Over de geschiedenis van Nintendo!

Wat was jouw eerste console?