Ik wou hem al een tijdje aan jullie voorstellen; mijn huisdiertje Monster! Het is echt een super lief en schattig beestje, maar toch kon ik het niet laten om hem Monster te noemen. Als ik het altijd over mijn huisdier heb en men weet niet dat het een konijntje is, denken ze aan een grote hond. Super droog, maar wel grappig! :-P..

Konijntje Monster

Monster is een kleurdwerg raskonijn in de kleur: zwart/otter. Monster komt bij een fokker uit Edam vandaan. Toen ik een berichtje van de fokker kreeg dat de konijntjes oud genoeg waren om er ééntje uit te zoeken, ben ik er meteen heen gegaan. Er waren twee meisjes en twee jongetjes. Monster was meteen heel lief toen hij bij me op mijn arm zat en wou niet meer bij me weg en dat is waarom ik hem heb gekozen!

Kleurdwerg konijn

Naast dat ie lief en altijd super vrolijk is, is hij ook heel mooi gekleurd. Monster heeft een blond/wit buikje, een blonde vlek achter z’n hoofdje en blond op zijn pootjes. Verder is ie zwart. Hij loopt hier bij mij bijna altijd los op het balkon (daar is alles afgesloten zodat hij nergens heen kan). Op het balkon zijn geen draden waar hij aan kan zitten en hij kan er niets slopen. Wel vindt ie het erg leuk om in de grote plantenpotten van mijn moeder te springen en die helemaal uit te graven! :-P Ook mag hij soms naar binnen en dan loopt ie de hele dag achter je aan. Echt zo schattig! Gelukkig is hij zindelijk (veel mensen weten niet dat een konijn dat kan zijn) en houdt ie dus gelukkig de boel schoon :D

Konijnen zijn het liefst saampjes en eigenlijk wordt het tijd voor een vriendinnetje. Een kleurdwergje in de kleur midden blauw/marter lijkt me echt geweldig, maar misschien moet dat nog even wachten tot ik weer op mezelf woon. Dan een mooi plekje maken voor eventueel zelfs een gezinsuitbreiding.. Mini konijntjes opvoeden lijkt me zoooo lief, maar dat moet dus nog even wachten.

Heb jij huisdieren? En wat vind je van konijntjes? :D